• Poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.09.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník MŠ alebo ZŠ
        • Poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.09.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník MŠ alebo ZŠ

          Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ (plní povinné predprimárne vzdelávanie)  a máte záujem od 01. 09. 2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa (stravu zadarmo), je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na uvedenom tlačive (návratka – v prílohe), ktoré je nutné doručiť vedúcej školskej jedálne p. Jane Vargovej najneskôr v termíne do 17.7.2023 alebo cez aplikáciu EduPage.

           

          Rodičia, ktorí o dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa požiadali v školskom roku 2022/2023 od 01.05.2023, ŽIADOSŤ (NÁVRATKU) OPAKOVANE NEPODÁVAJÚ! Strava ich dieťaťu bude naďalej poskytovaná bezplatne až do odvolania písomnou formou.

           

          NÁVRATKU podávajú len rodičia, ktorých dieťa v školskom roku 2023/2024 bude navštevovať posledný ročník materskej školy (plní povinné predprimárne vzdelávanie), rodičia žiakov prvého ročníka v školskom 2023/2024, ktorých detí nenavštevovali posledný ročník materskej školy v Margecanoch, alebo rodičia žiakov, ktorí v tomto roku majú záujem o bezplatnú stravu a v minulom školskom roku o ňu nepožiadali.

           

          Návratka_od_01.09.2023.docx

           

          Postup zaslania žiadosti o dotáciu na stravu cez EduPage:

          1. Prihlásenie sa do rodičovského konta

          2. Vybrať - Žiadosti / Vyhlásenia

          3. Vybrať - Pridať žiadosť

          4. Otvoriť žiadosť o dotáciu na stravu

          5. Vybrať dátum

          6. Vybrať jednu z možností – dieťa bude navštevovať v období,, za ktoré podávam návratku, ročník

          7. Podať žiadosť / vyhlásenie (červené tlačidlo v pravom hornom rohu)

           

          S pozdravom

                                  vedenie školy

           

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          30. júna 2023 nám náš "čarovný zvonček" v kinosále kultúrneho domu oznámil, že sa definitívne končí školský rok 2022/2023 a my sa môžeme tešiť na zaslúžený oddych - žiaci na prázdniny a zamestnanci školy na vytúženú letnú dovolenku.

          Po krátkom kultúrnom programe, v ktorom obecenstvo pozdravili žiaci III.A i IV.A triedy, sa slova ujala riaditeľka školy PaedDr. Eva Mrázová, ktorá sa postupne prihovorila všetkým, ktorí sú súčasťou školy. Zhodnotila výchovno-vzdelávacie úspechy žiakov v jednotlivých triedach a poďakovala sa učiteľom, vychovávateľkám, kuchárkam i upratovačkám, ekonómke aj školníkovi za zodpovednú prácu počas celého školského roka. Riaditeľka školy udelila POCHVALU RIADITEĽKOU ŠKOLY žiačke 9. ročníka Janke Majláthovej za výborný prospech a vzorné správanie a za reprezentáciu školy v športových i vedomostných súťažiach. Starosta obce udelil POCHVALU STAROSTOM OBCE deviatakovi Ondrejovi Hrickovi za výborný prospech a vzorné správanie a za úspešnú reprezentáciu školy v matematických i vedomostných súťažiach. POCHVALNÉ UZNANIE za najčistejšiu triedu udelila riaditeľka školy (na základe bodovania členov Žiackeho parlamentu) žiakom deviateho ročníka.

          Riaditeľka školy PaedDr. Eva Mrázová zároveň oznámila, že sa takto ako riaditeľka školy prihovára žiakom, zamestnancom i priateľom školy posledný krát, nakoľko sa rozhodla od septembra 2023 vrátiť do zborovne na pozíciu učiteľky 1.stupňa ZŠ a anglického jazyka. Veľké poďakovanie venovala svojej pravej ruke zástupkyni RNDr. Stanislave Hrickovej. Poukázala na dobrú spoluprácu počas svojho 10-ročného pôsobenia vo funkcii riaditeľky školy so starostom obce Ing. Igorom Petrikom, s vedúcou školského úradu PhDr. Jankou Maťašovskou, ako aj na podnetnú spoluprácu s radou školy a rodičovským združením. 

          Za odvedenú 10-ročnú prácu vo funkcii riaditeľky školy sa za všetkých kolegov poďakovala zástupkyňa školy  a slova sa ujal aj starosta obce. Rozlúčil sa s PaedDr. Evou Mrázovou, poďakoval sa jej za odvedenú prácu počas pôsobenia vo funkcii riaditeľky, poprial jej veľa úspechov v práci so žiakmi v pozícii učiteľky a predstavil novú riaditeľku školy RNDr. Stanislavu Hrickovú, ktorá sa ujme vedenia školy v novom školskom roku 2023/2024.

          Po všetkých oficialitách dostali slovo naši deviataci, ktorí sa s nami rozlúčili vtipným kultúrnym programom. Pri rozlúčke sa mnohým deviatakom zaleskla aj slzička v oku... My všetci im zo srdca želáme, aby sa im v školách, ktoré si vybrali, darilo, aby boli vo svojom ďalšom živote šťastní a úspešní a veríme, že na svoju "Alma Mater", ktorá im dala základy do života, nikdy nezabudnú...

          Text: PaedDr. Eva Mrázová

          Foto: Ing. Jozef Mráz

           

        • Oceňovanie žiakov

          V predposledný deň školského roka 2022/2023 sme slávnostne ocenili všetkých žiakov, ktorí dosahovali výborné výchovno-vzdelávacie výsledky a úspešne reprezentovali našu školu vo vedomostných, umeleckých i športových súťažiach a dosiahli veľmi pekné úspechy na okresnej, krajskej i celoslovenskej úrovni.

          Za ich úspechmi stojí zodpovedná práca pedagógov, ktorí ich do týchto súťaží pripravovali, za čo im patrí veľké POĎAKOVANIE. Zároveň poďakovanie patrí aj samotným žiakom, ktorí svoj voľný čas venovali poctivej príprave na jednotlivé súťaže, uspeli a aj týmto spôsobom zviditeľnili našu školu.

          Na zakúpenie cien finančne prispelo rodičovské združenie i pán starosta obce, za čo veľmi pekne ďakujeme. Zároveň veríme, že entuziazmus a chuť zapájať sa do súťaží a reprezentovať našu školu zostane učiteľom i žiakom aj v budúcom školskom roku.

          Úspechy žiakov v školskom roku 2022/2023: Uspechy_ziakov_2022_2023.pdf

           

          Text: PaedDr. Eva Mrázová

          Foto: Ing. Jozef Mráz

        • Indiánske leto

          23.6.2023 sme sa za zvuku tamburínky vybrali po stopách indiánov. No najprv sme sa museli patrične "vyfarbiť". Chrobáčikovia si precvičili streľbu z luku, chytali divokého mustanga a lovili bizóna. Z drevených kociek stavali "totem", no vyskúšali si aj jazdu na divokom koni. Starší indiáni vylúštili zašifrovaný odkaz, no a tí mladší skladali kamienkové pexeso. Celý deň si malí indiáni užili, počasie nám prialo, nechýbalo malé občerstvenie a dobrá nálada. Veď fotky snáď hovoria samé za seba 😉

          HAWK 👣

           

          Koordinátorky: Mgr. Jana Vargošková

                                    Bc. Ivana Hedvigová

        • Rozlúčka predškolákov s MŠ

          Tak ahoj škôlka, dobre sa maj....

          Tak zneli slová pesničky, ktorou sa predškoláci lúčili 22.6.2023 s kamarátmi, učiteľkami a celou škôlkou. Pani riaditeľka ZŠ s MŠ a pani zástupkyňa pre MŠ spolu s triednymi učiteľkami odovzdávali predškolákom osvedčenie o ukončení predprimárneho vzdelávania. Predškoláci zložili sľub predškoláka a boli pasovaní za budúcich prvákov. Spoločne zaniesli tablo a cestou si spievali rozlúčkovú pieseň...

          Spomínať budeme to dobre vieš.

           

          Text: Fabišiková

          Foto: Bc. Iveta Bucková

        • Školský výlet I.A, II.A, II.B – Hradohranie na Spišskom hrade

          Dňa 21.06.2023 navštívili žiaci I.A, II.A a II.B Spišský hrad, kde na nich čakali zábavné hry na nádvorí hradu. Žiaci museli v skupinách splniť množstvo športových a vedomostných úloh, a tak dobyť Spišský hrad. Za splnenie všetkých úloh, žiakov čakala sladká odmena a účastnícky diplom. Na záver nášho výletu sme si pozreli divadelné predstavenie, v ktorom sa niektorí žiaci stali na chvíľku aj hercami. Deň plný slnka a športu si žiaci naplno užili. Vyčerpaní, no posilnení novými zážitkami sme sa vrátili späť do školy, kde nás už čakal chutný obed.

          Text a video: Mgr. Mesarošová

          Foto: Mgr. Gumanová, Mgr. Korfantová

        • SKRÁTENIE VYUČOVANIA PRE ŽIAKOV ZŠ od 21.06.2023

           OZNAM PRE ŽIAKOV A RODIČOV ŽIAKOV ZŠ

                Oznamujeme Vám, že od 21.06.2023 do odvolania sa kvôli vyšším teplotám v triedach skracuje každá vyučovacia hodina a prestávka o 5 min.

          Úprava zvonenia: 

          1.    hodina        08:00 - 08:40
          2.    hodina         08:45 - 09:25
          3.    hodina        09:35 - 10:15
          4.    hodina        10:30 - 11:10
          5.    hodina        11:15 - 11:55
          6.    hodina        12:00 - 12:40
          7.    hodina        12:45 - 13:25

          Školský klub detí bude otvorený v normálnom režime do 16:00 hod.

          Ďakujeme za pochopenie.

                                                      vedenie školy

        • Škola v prírode 2023

          Škola v prírode – Vyšné Ružbachy

          V termíne od 12. 06. 2023 do 16. 06. 2023 prežili naši štvrtáci týždeň plný turistiky, aktivít, zážitkov a utužovania priateľských vzťahov v prekrásnom prostredí vo Vyšných Ružbachoch. Ubytovaní boli v penzióne Sonja, ktorý nás očaril svojim vzhľadom, ale aj rodinnou atmosférou. V areáli penziónu mali žiaci k dispozícii multifunkčné ihrisko, ihrisko s preliezkami a hojdačkami, priestranný altánok a soľnú jaskyňu. Personál penziónu sa o nás príkladne staral a strava nám veľmi chutila.

          Žiaci mali každý deň program nabitý množstvom hier, zážitkových aktivít a turistikou. Ani chladnejšie počasie nás neodradilo, aby sme si školu v prírode poriadne užili. Hneď v pondelok sa žiaci rozdelili do troch tímov, v ktorých počas celého týždňa súťažili vo vedomostných a športových aktivitách. V rámci turistiky navštívili žiaci jaskyňu v Čube, kde ich najviac zaujal netopier a salamandra škvrnitá. Žiaci sa tiež okúpali v termálnych kúpeľoch a ochutnali liečivú vodu z minerálnych prameňov. Okolie termálnych kúpeľov nám ponúklo aj unikátnu prírodnú galériu sôch z travertínu a nezabudli sme navštíviť ani travertínové jazierko – Kráter.

          Žiaci si zo školy v prírode odniesli množstvo nových zážitkov a informácií. Tie si každý večer poctivo zapisovali do svojich denníčkov, aby mali na čo spomínať. O tom, že sme prežili týždeň plný zážitkov, sa môžete presvedčiť vo fotoalbume a krátkom video zostrihu.

          Text: Mgr. Mesarošová

          Fotky a video: Mgr. Gomoľa, PaedDr. Eva Mrázová

           

        • Oteckovia v akcii

          14.6.2023 sme pozvali všetkých oteckov do Chrobáčikova, aby si užili športové popoludnie plné zábavy, detského smiechu a radosti pri príležitosti blížiaceho sa sviatku, Deň otcov. Týmto chceme všetkým oteckom, ktorí sa podieľajú na spolupráci a pomoci  pre materskú školu veľmi pekne poďakovať za ich čas a ochotu.

          Koordinátorky projektovej aktivity: Mária Fabišíková

                                                                 Andrea Raganová

          kolektív MŠ Chrobáčikovo

        • Slávik Slovenska - krajské kolo

          Žiačka štvrtej triedy, Jasmin Kaľavská, reprezentovala našu školu v krajskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska. Krajské kolo súťaže prebehlo 8. júna na Súkromnom konzervatóriu v Košiciach. Ďakujeme Jasmínke za jej odvahu, chuť spievať, za umelecký zážitok  a želáme jej, aby sa jej aj naďalej tak krásne a úspešne spievalo.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • riaditeľka školy:0911 348 128 zástupkyňa riaditeľky školy pre ZŠ: 0948 189 007 Zborovňa ZŠ: 0948 895 593 MŠ mobil: 0911 298 695 Školská jedáleň: 0903 538 795
      • Školská 20 055 01 Margecany Slovakia
      • 35546328
      • 2021678824
      • SK18 5600 0000 0082 8868 4005
      • Číslo účtu pre platbu MŠ, ŠKD, CVČ: SK67 5600 0000 0082 8868 7003 Variabilný symbol ŠKD: 0950 Variabilný symbol MŠ: 09111 Variabilný symbol CVČ: 09502 Špecifický symbol: uviesť mesiac, rok úhrady napr. 012019, Poznámka: meno žiaka/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Novinky